Szabadságvesztés

Tizenkét évig bujkált, elfogták

A magyar nyomozók közreműködésével a bolgár rendőrök csütörtökön a tengerpart közelében lévő rejtekhelyén igazoltatták a férfit.

2017.08.11 19:44MTI

Csaknem tizenkét év bujkálás után fogtak el egy sikkasztás miatt körözött magyar férfit Bulgáriában - közölte a rendőrség a police.hu oldalon pénteken.

A 49 éves férfi ellen 2005 szeptemberében adott ki a bíróság - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kezdeményezésére - nemzetközi és európai elfogatóparancsot sikkasztás gyanúja miatt. A körözés érvényessége 2018 januárjában járt volna le - írták.

A KR NNI Célkörözési Alosztálya az ENFAST (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) elnevezésű nemzetközi együttműködés keretében - amely az európai rendőri szervek munkatársai között közvetlen kapcsolattartást tesz lehetővé - megállapította, hogy a keresett férfi Bulgáriában bujkál.

A magyar nyomozók közreműködésével a bolgár rendőrök csütörtökön a tengerpart közelében lévő rejtekhelyén igazoltatták a férfit, aki először más nevére kiállított igazolványt mutatott fel.

A bolgár nyomozók kétséget kizáróan megállapították a férfi személyazonosságát, elfogták, majd őrizetbe vették.

Hozzátették: Magyarországnak történő kiadatásáról a későbbiekben döntenek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.