Drog

Száz kokainkapszulával a gyomrában szállt le Ferihegyen

Majdnem egy kiló kábítószer volt a brazil csempész gyomrában.

2017.08.10 11:17ma.hu

Száz darab kokainkapszulával a gyomrában érkezett Budapestre egy brazil férfi, aki ellen az ügyészség most emelt vádat - írja a 24.hu. Különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt állítják bíróság elé, és ha bűnösnek találják, akár tizenöt évet is kaphat.

A vádirat szerint a férfi  2016 júniusában egy Sao Pauló-i kocsmában ismerkedett meg egy emberrel, aki rávette, hogy 15 ezer reál - azaz csaknem 1 millió 300 ezer forint - ellenében - droggal töltött kapszulákat nyeljen le és hozzon így Magyarországra.

A máig ismeretlen megbízó vette a repülőjegyet, és az ugyancsak ismeretlen bűntárs, aki pedig Budapesten várta a kábítószert, a szállást intézte, ahol  a megbeszéltek szerint később jelentkezett volna, hogy átvegye a kokaint.

A férfi megbízója lakásában nyelte le a száz darab, összesen csaknem egy kilogramm droggal kitömött kapszulát, majd Zürichbe, onnan pedig Budapestre utazott, ahol pechjére a NAV emberei ellenőrizték és orvosi vizsgálatra küldték.

A külföldi drogcsempész előzetesben várja a tárgyalását.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.