Baleset

Hazahozzák Bulgáriából a kómában lévő magyar lányt

Napokon belül a szegedi klinikára szállíthatják Burkus Vanesszát. A 19 éves lány három hete szenvedett autóbalesetet.

2017.08.08 13:14ma.hu

Hazahozzák Bulgáriából a kómába esett magyar lányt - írja a Népszava. A lap úgy tudja, a burgaszi kórházzal a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) is egyeztetett. A lapnak a NEAK főosztályvezetője azt mondta, a kórház hétfőn jelezte, hogy a beteget készek átadni a magyar mentőegységnek.

Az egészségbiztosító kikérte az orvosi állapotjelentést. Vanesszát már a héten hazahozhatják, a légi szállításról a Trustair légi mentőegységét értesítették. Karsai András szerint az orvosi papírok megérkezése után véglegesítik a légi szállítás szervezését. Amennyiben a szegedi klinika a beteget mégsem tudná fogadni, B. tervként a Honvéd Kórházzal is egyeztetnek - tette hozzá.

A biztosító Vanessza bulgáriai kezelésének több millió forintra rúgó költségeit átvállalta. Előzőleg felhívást adott ki a MÁV-Start központi üzemi tanácsa, hogy gyűjtést indítson a Bulgáriában balesetet szenvedett lány szüleinek, akik nem sokáig tudják már finanszírozni, hogy lányuk mellett lehessenek a burgaszi kórházban.

A 19 éves lány három hete szenvedett autóbalesetet. A burgaszi kórházban kezelik, miután kétoldali agyi ödéma alakult ki nála és két nyaki csigolyája eltört. Súlyos állapota miatt mesterséges kómában tartják. A lány szülei Bulgáriába utaztak, ám eddig hiába próbáltak intézkedni, csak falakba ütköztek. 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.