Bűnügy

Vádat emeltek a kecskeméti nő ellen, aki kénsavval öntött le ballagó diákokat

Szerinte túl hangosan szórakoztak.

2017.08.08 11:35ma.hu

Vádat emeltek az ellen a kecskeméti nő ellen, aki kénsavval öntött le ballagó diákokat, mert szerinte túl hangosan szórakoztak. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség keddi tájékoztatása szerint az asszonynak súlyos testi sértés és kétrendbeli könnyű testi miatt kell felelnie.

Az eset tavaly június 24-én történt. A 61 éves nő egy társasház második emeletén élt, lakása alatt egy söröző is működött, ahol akkor éppen egy fiatalokból - diákokból és egy pedagógusból - álló társaság szórakozott.

A nő három embert öntött le kénsavat is tartalmazó, erősen maró hatású anyaggal: két diákot és a tanárukat. A pedagógus a fején és a hátán súlyos égési sérüléseket szenvedett, a lány a lábain, a fiú pedig az arcán sérült meg könnyebben. Maradandó fogyatékosság egyiküknél sem alakult ki.

A két tanuló kérte a vádlott megbüntetését könnyű testi sértés vétsége, és mindhárman az okozott kár miatt. A büntetlen előéletű nő szabadlábon várja a tárgyalást, az ügyet a Kecskeméti Járásbíróság tárgyalja majd.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.