Balaton

Húsz embert mentettek ki a Balatonból vasárnap (videó)

A mentések időszakában II. fokú viharjelzés volt érvényben.

2017.08.07 13:36ma.hu



Fotó: MTI

A siófoki, balatonföldvári, fonyódi és balatonfüredi vízirendőrök összesen húsz embernek segítettek partra jutni vasárnap - írja a Police.hu. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság összesítése szerint Balatonaliga és Balatonboglár előtt homokpadon fennakadt vitorlásoknak segítettek.

A Badacsony előtti vízterületen az erős szél miatt leszakadtak egy hajó vitorlái. Manőverezés közben a kishajó motorja feltekerte a kikötő köteleket. Zamárdi előtt szintén egy vitorlás vezetője kért segítséget, mert túl közel sodródott a parthoz, a motorja pedig műszaki hibás lett.

A Balatonföldvár előtti vízterületen egy elsodródott szörfösnek, majd egy rózsaszín, flamingós gumimatracon elsodródott embernek, valamint a matracos segítségére siető szörfösnek és egy úszónak segítettek.

A mentések időszakában II. fokú viharjelzés volt érvényben már a reggeli óráktól az egész Balaton vízterületén. ő

A vízirendőrök felhívták a figyelmet, hogy a fürdőzők és a vízben tartózkodók biztonsága érdekében elengedhetetlenül fontos figyelni a viharjelzést. Elsőfokú viharjelzésnél a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzésnél a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel,ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.