Rendőri túlkapás?

Megszólalt az igazoltatás közben meghalt férfi fia

Állítja, nem igaz, hogy azonnal megkezdték volna az újraélesztést.

2017.08.07 12:51ma.hu
Fotó: MTI

Megszólalt annak a férfinak a fia, aki igazoltatás közben vesztette életét Újpesten még pénteken. Á Olivér a hvg.hu-nak azt mondta, azonnal a helyszínre sietett, és látta, hogy rengeteg a rendőr, két busz és három járőrautó is ott volt. Az apja ekkor már eszméletlen volt. Az egyenruhások tanakodtak, miután félrehúzták az apját, így nem állja meg szerinte a helyét az a rendőri hivatalos magyarázat, hogy "a rendőrök megkezdték az újraélesztését". Az egyenruhások erősítése tehát percek alatt, a mentő viszont csak fél óra múlva érkezett ki.

A lap emlékeztetett, az eset egyetlen szemtanúja korábban azt mondta az RTL Híradónak, a férfi akkor esett el, amikor szétrúgták a lábát, hogy megtozhassák - ő pedig arra kérte többször a rendőröket, hogy ne kényszerítsék, hogy a forróságban a tűző motorháztetőre tegye a kezét, és amúgy is rosszul van.

A család korábban azt nyilatkozta, hogy panaszt tesz, de már eldöntötte, megteszik a feljelentést. A Fővárosi Főügyészségnek eddig azt közölte, nem nyomoz, mert szerinte nem történt bűncselekmény.

A rendőrség péntek este azt közölte, megkezdték a haláleset körülményeinek vizsgálatát az ügyészség közreműködésével. Az ügyészség végül nem rendelt el nyomozást, nem merült fel a bűncselekmény gyanúja.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.