Hoppá!

A levegőbe repített egy bálna egy ausztrál halászhajót

Valószínűleg egy hosszúszárnyú bálna ronthatott neki a hajónak. Egy ember elájult, többen megsérültek.

2017.08.07 10:46ma.hu
Fotó: AFP

Egy ember eszméletét vesztette, másik három pedig megsérült, amikor egy bálna nekiúszott egy hajónak Ausztrália északi partjainál szombaton - tudósít a Yahoo híre alapján az Index.

A kapitány elmondása szerint az ütközés után egy pillanat alatt a fedélzet deszkáin találták magukat, miután a hajó a levegőbe repült és fogalmuk sem volt róla, mi történhetett.

Egy 71 éves dél-afrikai férfi elájult, őt a legénység többi tagja kezelte, miközben értesítették a mentőket. A hajót végül egy helikopter kísérte a partig, ahonnan négy embert szállítottak kórházba.

"Mindig látunk bálnákat, de eddig sosem hallottunk ilyesmiről" - mondta a kapitány, hozzátéve, szerintük egy hosszúszárnyú bálna lehetett a "tettes".

Mint mondta, az eset nem viselte meg az utasokat, mindannyian jókedvűek voltak. "A legfontosabb, hogy hazaértünk és még a sebekkel is dicsekedhetünk" - vélekedett a kapitány.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.