Állatmentés

Iszap fogságába esett őzgidát mentettek a rendőrök a Tisza-parton

A sérült állatot a vadőr látta el, majd elvitte a helyszínről.

2017.08.07 09:57ma.hu
Fotó: Police.hu

Horgászok értesítették a rendőrséget vasárnap este, hogy Tiszapüspöki határában, a Tisza folyó partján az iszap fogságába esett egy őz. Először a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság járőrei érkeztek a helyszínre. Látták, hogy az állat nem tud lábra állni, folyamatosan elmerültek a lábai.

Az egyenruhások kötél segítségével próbálták meg felhúzni a sérült őzet a meredek partoldalon, de folyton kihúzta a nyakát a hurokból.

Közben megérkeztek  a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőrei is egy természetvédelmi őrrel,  ők hajóról segítették a mentést.  A őzgidát végül sikerült kiemelniük a sárból,

A sérült állatot a vadőr látta el, majd elvitte a helyszínről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.