Légiközlekedés

Véres ruhák a bőröndben: megvan a gyanúsított!

A nő Londonba érkezve vette észre, hogy bőröndjének tartalma igencsak véres. Mivel feltételezhető volt a bűncselekmény, jegyzőkönyvet vettek fel és fotókat készítettek. Végül persze kiderült, mi történt!

2017.08.07 06:30ma.hu

Augusztus 3-án egy magyar állampolgárságú nő Budapestről Londonba utazott repülővel. Az angol fővárosban található lakóhelyén a poggyászként feladott bőröndjét ellenőrizve észlelte, hogy arról hiányzik a ráhelyezett lakat. A táskát kinyitva a azt tapasztalta, hogy annak tartalmát valaki átkutatta és – noha az értékei közül semmi nem tűnt el – a ruházata, illetve a szállított holmija csupa vér lett.

A hölgy feljelentést nem tett, panaszát a londoni repülőtéren jelezte. Mivel a történtek alapján bűncselekmény elkövetésének gyanúja volt megállapítható, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság hivatalból nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen – olvasható a rendőrség honlapján.

A nyomozók előbb közösségi oldalon, majd telefonon felvették a kapcsolatot a sértettel, akit meghallgattak. A nő elmondása alapján beazonosították az érintett repülőjáratot és adatgyűjtést végeztek az aznapi rakodómunkások között. A rendőrök megállapították, hogy a londoni járatra négy férfi végezte a poggyászok felpakolását, egyikük keze pedig sérült volt és vérzett is.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság munkatársai a mai napon lopás kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a 46 éves Sz. Jánost, aki az eljárás során szabadlábon védekezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.