Állatkínzás

Megvannak a brutális macskanyúzók, elfogták őket!

Két férfit fogtak el, akik megalapozottan gyanúsíthatók a kegyetlen macskanyúzással.

2017.08.06 12:35ma.hu

Elfogták azt a két férfit az óbudai rendőrök, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy megkínoztak egy macskát - közölte a Police.hu.

Az Állatmentő Szolgálat Alapítvány számolt be arról, hogy a 3. kerületi Szomolnok utcában egy autó alatt találtak egy alaposan megkínzott macskát. Az állatot elevenen megnyúzták, az egyik oldalán teljesen hiányzott a bőr, a térdízületét is megvágták. Megállapították, hogy emberi szándékosságról van szó, nem valamiféle szörnyű baleset történt. A gondozás ellenére a macska végül elpusztult. Szombaton a gazdája azt mondta, értetlenül áll Mucika megkínzása előtt.

A rendőrök most megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható a 38 éves V. András semlyéni, és a 24 éves V. Zsolt mezőzombori lakosok.

A két férfit az óbudai járőrök vasárnap elfogták, és a kerületi rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket, majd őrizetbe vételük mellett kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. Magánszemélyek 100 ezer forintot ajánlottak fel, ha valaki információt ad a tettesekről, egyelőre nem tudni, hogy valaki számíthat-e erre a pénzre.

Mint ismeretes, Magyarországon elvileg akár 3 év börtön is járhat állatkínzásért, de a gyakorlatban nagyon ritkán szabnak ki letöltendő büntetést. 2013 és 2015 között például csak a jogerősen elítélt állatkínzók kevesebb mint 5 százaléka kapott börtönt, összesen 26-an a vizsgált két és fél év alatt. Az első magyarországi letöltendő büntetést 2004-ben rótták ki

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.