Gyerekgyilkosság

Többször földhöz csapta a másfél éves gyerekét - a kicsi nem élte túl

A nő idén februárban szülte meg a harmadik gyerekét a tököli rabkórházban.

2017.07.27 15:30ma.hu
hirdetés

Előzetesben marad az a nő, akit azzal gyanúsítanak, hogy tavaly novemberben megölte másfél éves  kisfiát. Erről csütörtök délután döntött a Budakörnyéki Járásbíróság, "figyelemmel a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, a felelősségre vonáshoz fűződő társadalmi igényre, valamint a bűnismétlés veszélyére".

Az apa azt nyilatkozta az M1-nek, hogy felesége sosem bántotta a gyerekeket, illetve, hogy szerinte véletlen tragédia történhetett. "Nagyon jó anya, ismerem tíz éve vagyok vele. Valami nagyon felgyülemlett benne talán, de nem tudom, mi történt" - mondta akkor.

Az ügyészség már novemberben részleteket közölt a megrázó bűncselekményről. A pár két kisgyermeket nevelt, illetve éppen várták a harmadikat.  A férfi elvesztette a munkáját, alkalmi munkákból éltek, gyakran megélhetési gondokkal küszködtek. A viták, veszekedések és a mindennapok gondjai miatt a nő sokszor ideges volt, nem volt türelme a gyerekekhez. A gyilkosság napján a másfél éves kisfiú sírt, anyja pedig nem tudta megnyugtatni.

"A gyanúsított az egyre hangosabban síró gyermeket több alkalommal felemelte és nagy erővel a földhöz csapta. A sértett a fejét ért sérülések következtében életét vesztette" - fogalmazott ősszel ügyészség.

A bíróság csütörtöki tájékoztatásából újabb információk derültek ki a tragédia körülményeiről. Eszerint a gyerekek sírással és kiabálással kezdte a reggelt. Az anya éppen öltöztetni próbálta a kisfiút, majd először a díványról a szőnyegre lökte, majd kabátjánál fogva megragadta és három-négy alkalommal nagy erővel a földhöz csapta.

A gyerek a fejét verte be. Ezután a nő a fürdőszobába ment magához téríteni a kicsit, de ő már nem reagált. A mentők megpróbálták újraéleszteni, sikertelenül. Az asszony egyébként harmadik gyermekét - egy kisfiút - idén februárban szülte meg a tököli rabkórházban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.