Bűnügy

Megharapta a győri buszsofőrt az agresszív utas

Súlyos testi sértésért kell bíróság elé állnia.

2017.07.24 09:13ma.hu
Fotó: Kisalföld

Megharapott egy férfi egy buszsofőrt Győrben - írja a Kisalföld. Súlyos testi sértés kísérlete és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emeltek vádat ellene, tettéért - mint többszörös erőszakos visszaeső - akár 15 évet is kaphat.

A megyei főügyészség hétfői tájékoztatása szerint az eset tavaly november végén történt, a 38 éves román férfi a második ajtón próbált felszállni a helyi járatra, de a sofőr megkérte, hogy menjen előre és mutassa meg a jegyét. Volt nála egy telelyuggatott, ezt adta oda. A buszvezető jelezte, hogy vegyen egy másikat, vagy hagyja el a járművet.

A férfi ekkor támadt rá, feldühödött, benyúlt a vezetőfülkébe és a sofőrt mellényénél fogva megrángatta, szembeköpte és szidta. A buszvezető az ajtó felé mutatott, és próbálta elküldeni az agresszív utast, aki ekkor megpróbálta lecibálni a járműről, beleharapott a felemelt kezébe, pontosabban a hüvelykujjába. Addig el sem engedte, míg mindketten le nem jutottak.

A férfi ezután elfutott a helyszínről. A buszvezető könnyebben sérült, de a vád szerint "a harapás alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló ín- vagy ízületi sérülés okozására is".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.