Durva

Elvált a férjétől, mert nem válaszolt az üzeneteire

A tajvani bíróság szerint az elolvasott, de megválaszolatlan üzenetek perdöntő bizonyítékot jelentenek arra, hogy házasságuk tönkrement.

2017.07.21 08:15ma.hu

Egy üzenetküldő alkalmazásnak köszönhetően nyerte meg a férje ellen indított válópert egy tajvani nő, aki egyebek mellett azért akart elválni, mert a férfi soha nem válaszolt az üzeneteire - írja a BBC. A Line nevű alkalmazás ugyanis bizonyította, hogy a férfi látta neje üzeneteit, de azokra egyszer sem válaszolt.

A Hsinchu városában működő családjogi bíróság június elején született döntése szerint a figyelmen kívül hagyott üzenetetek perdöntő bizonyítékok voltak arra, hogy a pár házassága menthetetlenül tönkrement. És ezzel a nőnek joga van a váláshoz.

Az esetről szóló beszámolókban csak Linként említett nő nagyjából fél éven küldözgetett üzeneteket a férjének a Line-on, de a férfi egyre sem válaszolt. Köztük arra az üzenetre sem, amelyikben a nő közölte vele, hogy autóbalesete volt, és kórházba került.

A férfi ugyan meglátogatta nejét a kórházban, de később ugyanúgy nem reagált gyógyuló felesége üzeneteire, mint korábban. A férfi a beszámoló szerint csak egyszer írt rá a nejére, a kutyájukkal kapcsolatban, valamint, hogy közölje vele, levele érkezett.

Az ötvenes éveiben járó nő, és a negyvenes éveiben járó férfi 2012-ben házasodott össze. A bírósági ítélet szerint egyéb problémáik is voltak a házasságban, aminek rossz állapotát jól mutatták a megválaszolatlan üzenetek. "A Line üzenetek nagyon fontos bizonyítékok voltak" - közölte az ügyben döntő bíró.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.