Bűnügy

Hat órán keresztül ült a fodrásznál, miközben egyéves gyereke szó szerint megfőtt a forró autóban

A 25 éves amerikai nő még csak mentőt sem hívott, miután holtan találta a gyerekét az autó hátsó ülésén.

2017.07.20 14:34ma.hu

Gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával tartóztattak le a héten egy 25 éves nőt az amerikai Georgia államban egyéves gyereke halála miatt. A kislány a nő felforrósodott autójában halt meg június 15-én, miközben anyja hat órán át volt egy fodrászatban - írja az ajc.com.

A rendőrség szerint Dijanelle Fowler nem akarta bántani kislányát. A nő járó motorral és bekapcsolt légkondicionálóval hagyta ott gyermekét az autóban, miután leparkolt az Atlantához közeli Tucker város egyik bevásárlóközpontjánál, ahol fodrászhoz ment. Az autó azonban időközben leállt, és gyermek a felforrósodott autóban meghalt a nagy meleg miatt.

A hatóságok közlése szerint videófelvételek és szemtanúk bizonyítják, hogy Fowler helyi idő szerint reggel 10-től délután 4 óráig volt a fodrásznál, ahonnan egyszer sem lépett ki, hogy ránézzen gyermekére. Amikor végül odament autójához, a gyerek a hatóságok közlése szerint már halott volt. Fowler azonban nem kért segítséget a 911-es segélyhívón. Helyette a fodrászhoz ment vissza, hogy segítséget kérjen autója beindításához. A férfi, aki bebikázta a járművet, nem látta a gyereket, akit a nő a rendőrség közlése szerint a hátsó ülésen lévő ruhák alá rejtett.

A nő csak több mint egy órával később hívta a 911-et, miután elautózott az atlantai Emory egyetemi kórházhoz. De akkor sem a gyereke miatt telefonált a kórház parkolójából, hanem azt állította, hogy rohama van, és a lányról nem tett említést. A rendőrség szerint ezt azután tette, hogy a neten rákeresett, milyen tünetei vannak egy rohamnak, valamint SMS-ben közölte a gyerek keresztapjával, hogy fejfájás miatt orvoshoz megy.

Amikor a rendőrök és a mentősök kiérkeztek, a kislány már halott volt. Az anyuka a rendőröknek azt állította, hogy egészségügyi problémája miatt elájult. Szakértők megállapították, hogy gyereke akkor már "hosszabb ideje" halott volt. A nőt akkor nem adott magyarázatot arra a rendőrségnek, hogy mi történhetett gyermekével.

Fowler az eset után hazautazott Dél-Karolinába, ahol a családja él, és kislányát is ott temették el. A nő hétfőn jelentkezett egy georgiai rendőrségen, miután letartóztatási parancsot adtak ki ellene. Az anyuka ellen az emberölési vád mellett gyermekbántalmazás, valamint haláleset elrejtése vádjával indítottak eljárást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.