Bűnügy

Hamarosan vádat emelnek a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében

A bíróság három hónappal meghosszabbította id. Győrkös István előzetes letartóztatását.

2017.07.14 08:37ma.hu
hirdetés

Vádelőkészítő szakaszba lépett a bőnyi rendőrgyilkosság ügye - értesült a Magyar Idők. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) helyettes szóvivője, Simon Richárd a lapnak elmondta, hogy a KNYF Győri Regionális Osztálya befejezte a nyomozást, a bíróság pedig a nyomozó ügyészek előterjesztése szerint három hónappal, október 27-ig meghosszabbította id. Győrkös István előzetes letartóztatását, ugyanis a nyomozás során szerzett újabb bizonyítékok és a genetikai szakértői vélemény is megerősíti a megalapozott gyanút. A döntés miatt Győrkös védője fellebbezett.

2016. október 26-án reggel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai előre tervezett házkutatásra mentek ki egy férfi bőnyi házához, ahol a tulajdonos még a bejutásuk előtt gépkarabéllyal öt-hat lövést adott le, és megölt egy rendőrt. A rendőrök is használták szolgálati fegyverüket, eközben sérült meg az idős lövöldöző.

Győrköst hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés, illetve lőfegyver engedély nélküli tartásával elkövetett visszaélés bűntettével gyanúsítják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.