Bűnügy

Húsz év után buktak le egy brutális gyilkossági kitervelői

Sírgödröt ástak, majd elrabolták otthonról az áldozatot, megfojtották, és a sírt bebetonozták.

2017.07.13 16:56ma.hu
hirdetés

Az ügyészség csak most emelt vádat egy 1997 augusztusában elkövetett gyilkossági ügy felbujtói ellen. Egy nő és egy férfi kerülhet börtönbe, mert "megbízást adtak három férfinak egy nagytarcsai vállalkozó megölésére" - írja a Hvg.hu.

A nő a vállalkozó barátnője volt, megromlott a viszonyuk a későbbi áldozattal, ezért megbízta egy gyerekkori barátját, hogy keressen bérgyilkost - írja a lap. A megbízott három ember a férfi meggyilkolását alaposan eltervezte, sírgödröt ástak, majd elrabolták otthonról a férfit, megfojtották, és a sírt bebetonozták.

Mindezért 1 millió forintot, ékszereket, és az áldozat kocsiját ígérték. A gyilkosságot elkövetők már korábban lebuktak, a tényleges gyilkost ezért, meg egy másik gyilkosságért, 2006-ban életfogytiglani, két társát 10-10 éves fegyházbüntetésre ítélték.

Hogy miért gyilkoltak, arra csak később jött rá a hatóság, ezért csak most emeltek vádat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.