Bűnügy

Húsz év után buktak le egy brutális gyilkossági kitervelői

Sírgödröt ástak, majd elrabolták otthonról az áldozatot, megfojtották, és a sírt bebetonozták.

2017.07.13 16:56ma.hu

Az ügyészség csak most emelt vádat egy 1997 augusztusában elkövetett gyilkossági ügy felbujtói ellen. Egy nő és egy férfi kerülhet börtönbe, mert "megbízást adtak három férfinak egy nagytarcsai vállalkozó megölésére" - írja a Hvg.hu.

A nő a vállalkozó barátnője volt, megromlott a viszonyuk a későbbi áldozattal, ezért megbízta egy gyerekkori barátját, hogy keressen bérgyilkost - írja a lap. A megbízott három ember a férfi meggyilkolását alaposan eltervezte, sírgödröt ástak, majd elrabolták otthonról a férfit, megfojtották, és a sírt bebetonozták.

Mindezért 1 millió forintot, ékszereket, és az áldozat kocsiját ígérték. A gyilkosságot elkövetők már korábban lebuktak, a tényleges gyilkost ezért, meg egy másik gyilkosságért, 2006-ban életfogytiglani, két társát 10-10 éves fegyházbüntetésre ítélték.

Hogy miért gyilkoltak, arra csak később jött rá a hatóság, ezért csak most emeltek vádat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.