Tragédia

A repülőgép sugárhajtóműve keltette szélben akart szörfözni - belehalt (videó)

Hiába kapaszkodott a kerítésbe, a mögötte álló betonfalnak csapta a hajtómű ereje.

2017.07.13 12:30ma.hu
Fotó: World Photo

Belehalt sérüléseibe egy új-zélandi nő, aki a repülőgépmániások kedvenc helyén, a karib-tengeri Szent Márton-szigeten, a Maho Beachen figyelte a repülőgépforgalmat. A helyszín a "jetspotterek" álma: annyira közel merészkedhetnek a felszálló gépekhez, hogy a hajtóművek által keltett szél akár el is fújhatja őket.

A z 57 éves nő a kifutópálya közvetlen közelében a kerítésbe kapaszkodva akarta élvezni, ahogy a felszálló gép "felszállóteljesítményen dolgozó hajtóműve által keltett gázsugár" telibe kapja - írja az Airportal.hu.

A turista közvetlenül beállt egy Trinidadba induló Boeing 737-es mögé, és belekapaszkodott a kerítésbe (ezt egyébként "kerítésszörfölésnek" hívják), de akkora volt a gépből kilövellő erő, hogy nem tudta tartani magát, és a mögötte lévő betonkerítésnek csapódva beverve a fejét.

A nőt ugyan a helyszínen még sikerült újraéleszteni, de a kórházban már nem tudták megmenteni az életét.

Nem ez az első ilyen baleset. Egy korábbi hasonló esetről videófelvétel is készült. Figyelem, csak erős idegzetűeknek!



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.