Illegális bevándorlás

16 határsértőt találtak egy Magyarországra tartó kamionban

Tizenhat ázsiai határsértőt fogott el szerdán a román határrendészet, akik egy török nyergesvontató rakterében elbújva próbáltak illegálisan bejutni Magyarországra.

2017.07.12 14:02MTI

A török állampolgár hajnali öt órakor jelentkezett járművével határátlépésre a Nagylak-Csanádpalota határátkelőnél, a fuvarlevél szerint a kamionnal fémedényeket szállított Svédországba. A jármű átvizsgálásánál a raktérből tizenhat iraki, iráni és szíriai - 14 és 37 év közötti - állampolgár került elő, többségüket korábban menedékkérőként vették nyilvántartásba Romániában.

Kihallgatásuk során elmondták, azért akarták illegálisan átlépni a román-magyar határt, hogy bejussanak a schengeni övezetbe. A gépkocsivezető azt állította: nem tudott a raktérben elbújt emberekről, de útja során több parkolóban is megállt.

A román hatóságok a kamionban talált emberek ellen tiltott határátlépési kísérlet miatt, a sofőr ellen pedig bűnsegédlet gyanújával kezdeményeztek bűnvádi eljárást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.