Állattámadás

Halálos kutyatámadás Szabolcsban, felfüggesztett fogházzal megúszta a gazda

A kutyák teljesen szétmarcangolták a szomszédban lakó idős férfi lábát.

2017.07.11 12:57ma.hu
Fotó: MTI

Halálos kutyatámadás ügyében hirdetett ítéletet a Nyíregyházi Törvényszék hétfőn. Gondatlanságból elkövetett emberölés vétségében találtak bűnösnek egy embert, miután a házőrzői rátámadtak tavaly egy idős emberre. Másfél év fogházbüntetést kapott három évre felfüggesztve - írja a 24.hu.

Az érintettek Nagyecseden éltek, a két kutya az éjszakát kennelben töltötte, napközben pedig szabadon, az udvaron hagyta őket gazdájuk. A vádlott tudta, hogy a szomszéd felőli drótkerítése rossz állapotban van, ennek ellenére nem gondoskodott arról, hogy az ebek ne kerülhessenek a közvetlen közelébe.

2016. május 18-án délelőtt ott átjutottak át a szomszéd udvarára.  A 85 éves férfi egy lapáttal visszakergette őket és elkezdte megjavítani a kerítést, ám eközben a két kutya ismét rátámadt.

"A földre került sértettet az alsó végtagján és a karján többször megharapták, lábszáráról az izomzatot teljesen lemarcangolták úgy, hogy a sértett sípcsontja szabad szemmel láthatóvá vált. A 85 év feletti idős férfi segélykiáltásait a szomszédai hallották meg, akik a kutyákat visszazavarták a saját területükre, majd a sértetthez mentőt hívtak. A sérülések következtében a sértett életveszélyes állapotba került, az életveszélyt az ideje korán érkező orvosi beavatkozás és a sértett lábának amputációja hárította el" - áll a bíróság tájékoztatásában.

Az idős férfi fizikai állapota a kutyatámadás miatt leromlott, és tartósan fekvőbeteg lett. Keringési elégtelenség alakult ki nála, amely néhány hónappal később, októberben a halálához vezetett.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.