Bűnügy

Sikkasztás gyanúja az önkormányzati tűzoltóknál Oroszlányban

Az oroszlányi önkormányzati tűzoltók bankszámlájáról 23 alkalommal jogosulatlanul vettek fel pénzt, összesen csaknem négymillió forintot.

2017.07.04 16:03MTI

Az ügyben ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a szervezet elnöke, aki egyben a város polgármestere - közölte az önkormányzat sajtóreferense kedden az MTI-vel.

Ivák István tájékoztatása szerint a múlt hónapban merült fel a gyanú, hogy nem fizették be a tűzoltóság dolgozóinak munkavállalói és társadalombiztosítási járulékát, a pénzt valaki a folyószámláról készpénzben felvette és eltulajdonította.

A szervezet könyvelőjét elszámolásra szólították fel, amelyet nem tudott maradéktalanul teljesíteni, így a munkaviszonyát június 30-i hatállyal azonnali felmondással megszüntették.

Vizsgálják, hogy a korábbi években hasonló módon történhetett-e pénzfelvétel, így akkor is elmaradhatott-e a tűzoltóság munkavállalói járulékainak befizetése - ismertette a sajtóreferens.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.