Bűnügy

Tizenöt kiskorú vallott a bicskei otthon gyerekmolesztálással gyanúsított igazgatója ellen

V. János tavaly október vége óta előzetes letartóztatásban van.

2017.07.04 07:57ma.hu
Fotó: MTI

Összesen tizenöt kiskorú gyerek jelentkezett a hatóságoknál azzal, hogy szexuálisan zaklatta a bicskei gyermekotthon volt igazgatója - tudta meg az atv.hu.

Az ügy tavaly októberben robbant ki, amikor az RTL Klub műsorában az otthon két volt lakója névvel és arccal vállalva elmondta, hogy V. János évekig zaklatta őket. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság azonnal felfüggesztette állásából a férfit, belső vizsgálatot rendelt el és feljelentést tett a rendőrségen. A Székesfehérvári Járásbíróság október 24-én elrendelte az igazgató előzetes letartóztatását.

Úgy tudni, alapos a gyanú arra nézve, hogy a férfi legalább két olyan rábízott gyermeket is molesztált, akik a 12. életévüket sem töltötték be a bűncselekmény idején.

A Székesfehérvári Járásbíróság 2017. augusztus 24-ig meghosszabbította V. János előzetes letartóztatását, mert úgy látják, továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve alaposan feltételezhető, hogy szabadlábon meghiúsítaná, megnehezítené, veszélyeztetné a bizonyítást.

A végzés ellen a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.