Gyilkosság

Harmincezer forintért verte agyon a szomszédját a túronyi férfi

Fejszével végzett az idős emberrel. Másnap visszament, hogy eltűntesse a nyomokat.

2017.06.30 10:39MTI

Vádat emeltek az ellen a túronyi férfi ellen, aki a Baranya Megyei Főügyészség szerint 2016 májusában fejszével megölt egy idős német férfit a baranyai településen - közölte a vádhatóság pénteken az MTI-vel.

A vádlott évek óta a baranyai Túrony községben lakott, ahol többször segített a szomszédjában élő 81 éves német férfinak a ház körüli munkákban. 2016 májusában ittas állapotban elhatározta, hogy kirabolja a szomszédját, ezért egy fejszével bement az udvarába. A sértett váratlanul megjelent, meglátta a szomszédját, majd visszament a házba. A támadó az idős férfi után ment és kétszer fejbe ütötte a fejszével. A sértett elesett, ekkor a vádlott még két-három ütést mért rá a fejsze fokával. Az idős férfi azonnal meghalt.

A vádlott a házból mintegy 30 ezer forintnyi értéket vitt el, majd a bűncselekmény másnapján visszatért a helyszínre, és a nyomokat tisztítószerrel eltüntette.

A főügyészség tájékoztatása szerint a férfit nyereségvágyból, idős személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolják, ami akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.