Állatkínzás

Szinte megfőtt a csomagtartóban Röfi, a bulldog

Gazdája szerint a "becsületes" megtalálók miatt fulladt meg kedvence a brutális hőségben. Állatkínzás miatt tett feljelentést.

2017.06.29 09:35ma.hu
Fotó: AFP

Vélhetően megfulladt múlt pénteken a kánikulában Röfi, a francia buldog egy autó csomagtartójában.

A kutya gazdája, Kovácsné Pataki Tímea a a Délmagyarnak elmondta, hogy kutyájuk pénteken dél és fél egy között kiszökött móravárosi házukból, amikor az autójukat mosták. Mint mondta, kedvencük nagy csavargó, de eddig még mindig megtalálták. Mivel pénteken Röfi nem került elő és féltették a kánikulában, felhívást tettek közzé a Facebookon.

Végül jelentkeztek náluk, hogy megtalálták Röfit, és viszik autóval a dorozsmai menhelyre. Kérték, hogy találkozzanak egy áruház parkolójában, hogy átvegyék a kutyát, és kifizessék a megtalálásért járó pénzt és a benzinköltséget. "A fiammal csak azt kértük, húzzák le az ablakot, mert Röfi nem bírja a hőséget" - tette hozzá a nő.

Fia három óra körül ért a parkolóba, ahol sokkot kapott, mert a kutya a csomagtartóban volt egy paplannal letakart ládában - holtan.

"Amikor a fiam meglátta az elpusztult kedvencét, elkeseredésében rugdosni kezdte a saját autóját, és rávágott a megtalálók autójára, akik rendőrt hívtak. Azon is bedühödött a fiam, hogy azt mondták neki, örüljön, hogy visszahozták a kutyáját, és fizesse ki a benzinpénzt. A rendőrök azt javasolták, hogy állatkínzás miatt tegyünk feljelentést az ügyben, és vigyük el állatorvoshoz a kutyatetemet. Megtettük a feljelentést, és elvittük Röfit az állatorvoshoz, aki megállapította, cianózis jelei mutathatók ki, ami hőguta következménye. A kutyának habos volt a szája és lila a nyelve, megfulladt a csomagtartóban" - nyilatkozta a nő, aki szerint a megtalálók megfőzték a buldogot a csomagtartóban.

Délután eltemették Röfit a kertjükben, de este kiment hozzájuk a rendőrség egy igazságügyi szakértővel, és ki kellett hantolni a kutyát, mert a tetemet elküldik boncolásra a Debreceni Állategészségügyi Intézetbe.

A rendőrség állatkínzás vétsége miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen, ami jelenleg is folyamatban van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.