Baleset

Nádtetős csónakházak égtek le Fertőrákoson

Több nádtetős csónakház égett le napközben Fertőrákoson, az oltási munkálatokhoz még az osztrák tűzoltók is felajánlották a segítségüket.

2017.06.28 17:55ma.hu

A Győr-Moson-Sopron megyei Fertőrákoson szerdán napközben kapott lángra egy csónakház nádteteje. A tűz gyorsan átterjedt a mellette álló, szintén nádtetős faházakra; legalább három ház teljesen leégett, néhány másikat pedig még próbáltak megmenteni a tűzoltók, de az oltást jelentősen nehezítette a nagy szél. A soproni és a kapuvári hivatásos tűzoltók több víz- és habsugárral végezték az oltást, a fertőrákosi önkéntes tűzoltók pedig egy tűzoltóhajóról segítettek. A füstöt észlelve megérkeztek az osztrák tartományi önkéntes tűzoltók is, de beavatkozásukra egyelőre nem volt szükség, így ők csak a helyszínt biztosították. Az egységek az oltás közben találtak egy embert a vízben, akit kimentettek és átadtak a mentőknek; úgy tudni, hogy a kimentett ember nem sérült meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.