Gyilkosság

Álmában ölte meg a párját a bajai nő, tíz évet kapott

Jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy bajai asszonyt, aki leitatta, majd álmában brutálisan meggyilkolta élettársát.

2017.06.27 11:55MTI

A táblabíróság előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat.

A személyiségzavarban szenvedő, emiatt 2004 óta rendszeres pszichiátriai kezelés alatt álló nő férje 2014 februárjában hirtelen meghalt. Az asszony októberben élettársi kapcsolatot létesített a későbbi sértettel, aki rövidesen hozzáköltözött. Kapcsolatuk azonban megromlott, a nő a veszekedések során kifogásolta a férfi italozó életmódját, és azt, hogy gyakran váltogatta a munkahelyeit vagy egyáltalán nem dolgozott.

A nő kilátástalannak látta a helyzetét, ezért elhatározta, hogy álmában leszúrja a férfit, ezt el is mondta a barátnőjének, aki megpróbálta erről lebeszélni. Az asszony 2015. szeptember 4-én már meg is tervezte a gyilkosságot.

A vádlott vodkát és narancslevet vett, leitatta a férfit, aki hat deciliter alkohol elfogyasztása után elaludt. A nő egy téglával kétszer lesújtott az ülve alvó sértett fejére, majd a vodkás üveggel is többször fejbe vágta. Az üveg széttört, az asszony az egyik darabbal előbb jobbról, majd balról is átmetszette élettársa nyakát. Ezután a haldokló férfit székestől feldöntötte és ott maradt mellette, amíg élettársa életjelet adott.

A gyilkosság után a nő több órát töltött a házban, majd elment a barátnőjéhez, akinek beszámolt a történtekről. Ezután mindketten a rendőrségre mentek, ahol a vádlott feltáró beismerő vallomást tett.

 A sértett halálát elvérzés okozta, életét azonnali orvosi ellátással sem lehetett volna megmenteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.