Tűzszerészek

Elszállították a Ludovika téren talált bombát

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem területén zajló építkezésen talált robbanótest egy 100 kilogrammos FAB-100-as bomba volt, amelyet a helyszínen hatástalanítottak.

2017.06.24 13:14MTI

Elszállították a Ludovika téren talált bombát szombaton Budapesten, a környék lezárását feloldották - közölte Markovics Zita, Magyar Honvédség Tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem területén zajló építkezésen talált robbanótest egy 100 kilogrammos FAB-100-as bomba volt, amelyet a helyszínen hatástalanítottak. Gyújtószerkezetét kiszerelték és azonnali megsemmisítésre Erdőkertesre szállították, a bombatestet pedig a honvédség központi gyűjtőjébe viszik.

A bomba hatástalanítását követően feloldották a környéken elrendelt korlátozásokat, így újra megállnak a Nagyvárad téren 3-as metró szerelvényei, a 24-es villamos teljes vonalán jár, feloldották az útzárat az Üllői úton, az Orczy úton és a Haller utcában, és a campus területén lévő kollégiumba is visszatérhettek azok, akiknek a környék zárása miatt ideiglenesen el kellett hagynia az épületet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.