Magyar terror

Orbán elleni merénylet: A gyanúsítottak ölni akartak

A szélsőséges nézeteket valló M. Pétert emberölés előkészületével gyanúsították meg.

2017.06.16 07:47ma.hu
Fotó: MTI

A 63 éves M. Péter kirendelt védője, Pintér András megerősítette a Magyar Idők információját, védencét és a 61 éves R. Gyulát rablógyilkosság előkészületével gyanúsítják - írja a 24.hu.

A két férfit eddig csak lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel gyanúsították. 2015 novemberében fogták el őket, sorozatlövő fegyvereket, hangtompítókat, éles lőszereket találtak a kocsijukban.

A belügyi vezetők akkori közlése szerint a kormányfő elleni merényletre készülhettek, de az ügyvéd szerint védence ezt tagadja.

A Magyar Idők szerint ez még nem szerepel a gyanúsítások között, noha a házkutatásnál ezt bizonyító feljegyzések kerültek elő.

A két férfi az egykori rendészeti államtitkár, Tasnádi László szerint a Magyar Nemzeti Hadsereghez (MNH) kapcsolható, de a paramilitáris szervezet elhatárolódott a merénylettől.

M. Péter a nyomozati iratok szerint felnőttként mindig szélsőséges nézeteket vallott, állítólag a Magyar Nemzeti Arcvonallal és id. Győrkös Istvánnal is szimpatizált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.