Bűncselekmény

Rendőrökre támadtak Szentistvánon

A rendőrök "egy emelkedett hangulatú családi bulit zavartak meg, amit a jelenlévők igencsak sérelmeztek".

2017.06.14 14:17MTI

Jogszerűen intézkedő rendőrökre támadt két férfi Szentistvánon, a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt indított nyomozást az ügyben - közölte a vádhatóság szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a rendőrök telefonon, névtelenül tett bejelentés alapján mentek intézkedni a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település egyik házához, ahol "egy emelkedett hangulatú családi bulit zavartak meg, amit a jelenlévők igencsak sérelmeztek".

A vigadók között egy jogerősen szabadságvesztésre ítélt és a büntetés letöltésének elkerülése céljából bujkáló, ezért körözött 19 éves fiatal is volt, aki azonnal a lakásba lépő járőrvezetőre támadt, megkísérelte ököllel megütni, majd elmenekült a helyszínről, és csak később, egy másik településen sikerült elfogni.

Az intézkedő rendőrökre a férfi leendő, 40 éves apósa is rátámadt.

A járőrvezető az intézkedés során 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, emiatt könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő.

Az ügyészség a fiatal férfit őrizetbe vette, gyanúsítottként hallgatta ki és indítványozza az előzetes letartóztatását, míg a másik férfi megkezdte szintén korábbi, jogerősen kiszabott szabadságvesztésének letöltését - közölte a vádhatóság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.