Árazás

Előzetesben a túlszámlázó vendéglátóhely két üzemeltetője

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság annak a vendéglátóhelynek a két üzemeltetője, ahol a hétvégén állították elő a hely összes dolgozóját, túlszámlázás és a külföldi vendégek durva lehúzásának gyanújával, a pesti Belvárosban.

2017.06.13 18:16ma.hu
hirdetés

A Budapesti V és XIII. Kerületi Ügyészség indítványozta annak a belvárosi szórakozóhely működtetőinek előzetes letartóztatásba helyezését, akiket még múlt hétvégén, vasárnap hajnalban vett őrizetbe a BRFK V. Kerületi Rendőrkapitánysága a vendéglátóhelyen - elsősorban külföldi vendégek sérelmére - elkövetett túlszámlázások megalapozott gyanúja miatt. A Budai Központi Kerületi Bíróság a gyanúsítottakat az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte, nagyobb értékre, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalás és más bűncselekmények gyanújával. A bíróság megalapozottnak találta azt az ügyészi aggályt, hogy a gyanúsítottak szabadon hagyásuk esetén meghiúsíthatnák az eljárást és fennáll a bűnismétlés veszélye is; a végzés azonban a védelmi fellebbezések folytán még nem jogerős. A vendéglátóhely személyzete - további tíz fő - gyanúsítottként szabadlábon védekezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.