Gyilkosság

Megölte nagyapját, majd évekig rejtegette a holttestet

Őrizetbe vették a rendőrök azt a férfit, aki a gyanú szerint 2015 áprilisában megölte a nagyapját Budapesten, majd a holttestet egy kőbányai garázsban rejtegette.

2017.06.13 17:14ma.hu

Egy férfi 2016. novemberében tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy az általa ritkán látogatott, egyedül élő édesapja eltűnt. A rendőrség elrendelte az idős férfi körözését, de mivel a körülmények az eljárás során egyre gyanúsabbá váltak, ezért a BRFK Életvédelmi Osztálya az eltűnés tisztázása érdekében 2017. márciusában büntetőeljárást indított. A nyomozás kiderítette, hogy az Újbudán lakó idős embert a szomszédjai 2015 tavaszán látták utoljára, az előtt csak az unokája látogatta, aki időközben a többi családtagjával megszakította a kapcsolatot. A 25 éves férfi a nagyapja lakását az eltűnés után hamis aláírással ellátott adás-vételi szerződéssel eladta, és rendszeresen felvette a rokona nyugdíját. Az életvédelmi nyomozók a hétvégén tartottak házkutatást az unoka által bérelt kőbányai garázsban, ahol egy szeméttárolóban elrejtve megtalálták a férfi holttestét. Az ügyben kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy az idős ember bűncselekmény áldozata lett. Az unokát ezt követően e hét hétfőn este gyanúsítottként hallgatták ki, ahol a nyomozóknak beismerte, hogy 2015 áprilisában ő ölte meg nagyapját, akinek a holttestét később elrejtette. A rendőrök a gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.