Bűnügy

Kiugrott az egri tárgyalóterem ablakán a lopással és garázdasággal vádolt tini

A szökevényt nem sokkal később kézre kerítették egy közeli utcában.

2017.06.13 16:31ma.hu
Fotó: MTI

Kiugrott az Egri Törvényszék ablakán és elszaladt egy tinédzserkorú vádlott - írja a 24.hu.

A lopással és garázdasággal vádolt fiatal fiút a Debreceni Javítóintézetből szállították át ügyének másodfokú tárgyalására. Miután behívták a terembe, a második emeleti ablakból a bíróság udvarán lévő betonárokba ugrott és kereket oldott.

A teremben volt a nevelőtisztje is, aki kirohant utána és az ülésre érkező, többi javítóintézeti alkalmazottal együtt keresni kezdték. A fiatal az eddigi információk szerint nem főbejáraton jutott ki a törvényszék udvaráról, valószínűleg a kerítésen mászott át.

A törvényszék belső udvarán a bíróság biztonsági szolgálata is segített a kutatásban, kutyával próbálták megtalálni a szökevényt, de ő már nem volt a helyszínen. Végül fél órán belül a törvényszékhez közeli, csaknem 150 méterre a Bartakovics utcában fogták el. A törvényszék tájékoztatása szerint a kamaszt a történtek után orvosi vizsgálatra vitték.

" Az eset kapcsán a bíróság biztonsági szolgálata nem mulasztott, a tárgyalóteremben a vádlott a nevelőtiszt felügyelete alatt állt" - írta közleményében a bíróság.

(Képünk illusztráció)

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.