Kiskorú veszélyeztetése

Úgy megverték a hároméves kisfiukat, hogy majdnem belehalt

A gyereket életveszélyes állapotban, kihűlve találták meg a mentők.

2017.06.13 12:58ma.hu

Kiskorú veszélyeztetése és testi sértés miatt három év, illetve másfél év letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Törvényszék nem jogerősen egy nőt és egy férfit, akik bántalmazták az asszony általuk közösen nevelt hároméves kisfiát - tájékoztatta a bíróság szóvivője kedden az MTI-t.

Barkaszi Attila közölte: a nő és a férfi 2013 júniusától élt élettársi kapcsolatban; 2014 januárjától együtt nevelték a kapcsolatukból született kislányukat. Akkoriban gondozásukba került a nő korábbi kapcsolatából született hároméves kisfia is, akit addig nevelőszülők gondoztak.

A vádlottak - tette hozzá a szóvivő - január végén több napon keresztül súlyosan megszegték a kisfiú gondozásából, neveléséből fakadó szülői kötelezettségeiket. A gyermeket többször bántalmazták és - a részben ebből, részben elesésből, illetve leforrázásból eredő - sérüléseinek ellátása érdekében nem vitték orvoshoz, a sérüléseiről a védőnőt és a családgondozót sem értesítették.

Barkaszi Attila kiemelte, hogy a kisgyermek az egyik sérülése miatt közvetlen életveszélyes állapotban volt; a mentők kihűlve találták meg.

A szóvivő a hétfőn kihirdetett ítéletről szólva megjegyezte: a nő vonatkozásában elrendelték egy korábban kiszabott féléves fogházbüntetés végrehajtását is, valamint szülői felügyeleti jogát a sértett gyermek esetében megszüntették.

A nő enyhítésért, a férfi felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, így a határozat nem jogerős.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.