Orvvadászat

Nyílpuskával öltek az orvvadászok

Orvvadászat megalapozott gyanúja miatt indult eljárás két férfi ellen, akik engedély nélkül vadásztak nyílpuskával az egyikük bátonyterenyei telkén, az etetéssel oda szoktatott vaddisznókra.

2017.06.08 12:56Havariapress

A Nógrád megyei város nyomozói az elmúlt esték egyikén fogtak el egy helyi lakost és egy mátraverebélyi társát, akik a gyanú szerint aznap, és az előző időszakban többször is vaddisznókat ejtettek el a helybeli férfi telkén. Módszerük az volt, hogy az erdőszélen fekvő telek hátsó részén leskunyhót építettek ki, és attól 20 méterre egy szórót hoztak létre, hogy oda a vad bejárjon.

Elfogásuk előtti napon a mátraverebélyi férfi nyílpuskával ejtett el egy vadkant, majd az elpusztult állatot feldolgozták és a húst szétosztották egymás között.

A nyomozók a két férfinál tartott házkutatásokon lőfegyvereket, hangtompítót, számszeríjat, valamint trófeákat és vadhúst foglaltak le.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság szakértők bevonásával folytatja az eljárást, egyben vizsgálja, hogy a gyanúsítottak összefüggésbe hozhatóak-e más bűncselekmények elkövetésével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.