Állatkínzás

Ládába zárta a pár hetes kiskutyákat a zuglói állatkínzó

A rendőrök elfogták azt a férfit, aki Zuglóban pár hetes kölyökkutyákról nem gondoskodott, és egy tejes ládába zárta őket.

2017.06.03 09:00ma.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága állatkínzás megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a 44 éves T. Tamás ellen.

A rendőröket egy állampolgár értesítette pénteken arról, hogy egy Budapest XIV. kerületi romos épületben kölyökkutyákat tartanak rossz körülmények között - olvasható a police.hu oldalon.

Fotó: police.hu

Amikor a járőrök kiérkeztek a címre, halk nyüszítést hallottak, ezért a bontásra ítélt ház oldalát tüzetesen átvizsgálták. Az egyenruhások megtalálták a három, pár hetes keverékkutyát, akiket valaki egy tejes ládába zárt víz és élelem nélkül.

Miután az állatokat a járőrök a házból kihozták és megfelelő ellátásban részesítették, a kutyákról kiderült, hogy életkoruk miatt önállóan enni még nem tudnak, folyamatos és körültekintő gondozással maradhatnak csak életben. Az állatok elhelyezéséről a rendőrök gondoskodtak.

Fotó: police.hu

A feltételezett elkövetőt még aznap 16 óra 50 perckor a kapott személyleírás alapján a helyszíntől nem messze a rendőrök elfogták, majd előállították a kerületi Rendőrkapitányságra.

T. Tamást a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, és kezdeményezik a férfi őrizetbe vétele mellett a gyorsított eljárás keretében történő bíróság elé állítását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.