Bűnügy

Százmilliós pénzmosás miatt indult eljárás Szegeden

Több mint százmillió forint tisztára mosásában vett részt a gyanú szerint két férfi és egy nő, akik ellen eljárás indult Szegeden.

2017.06.01 10:31MTI

A bíróság ügyészi indítványra elrendelte az előzetes letartóztatásukat - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a terhelteket üzletszerűen, különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntettével gyanúsítják.

A gyanú szerint egy Magyarországon élő, de még ismeretlen helyen tartózkodó nigériai férfi megbízásából 2015 októbere és 2016 novembere között a két férfi és a nő tíz magyarországi hitelintézetnél 23 bankszámlát nyitott. A számlákra 44 utalás érkezett 160 millió forint értékben külföldi sértettek bankszámláiról.

Az átutalások mögött külföldi sértettek sérelmére, illetve az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalások álltak. A sértettek külföldi állampolgárok vagy gazdasági társaságok voltak.

A gyanúsítottak a számlájukra érkező, esetenként jellemzően hatmillió forint körüli összegeket készpénzben felvették, és azt a nekik járó jutalék levétele után átadták az őket megbízó nigériai férfinak - tudatta a csoportvezető ügyész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.