Illegális bevándorlás

Nemzetközileg körözött szír férfit fogtak el Lőkösházánál

Gyermekeit a holland hatóság tizenegy napja eltűnés miatt köröztette.

2017.05.31 06:30MTI

Elfogtak kedden Lőkösházánál egy szír férfit, aki ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben; gyermekei is vele voltak - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Azt írták, az illető Magyarországról Romániába akart jutni. Három gyermekével egy nemzetközi gyorsvonaton utazott, úti okmánya egyiküknek sem volt, és nem tudták hitelt érdemlően igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon.

A férfi egy szír személyazonosító igazolványt adott át az ellenőrzését végző rendőröknek, akik a ruházatát, valamint a csomagjait is átvizsgálták, és egy holland tartózkodási engedélyt találtak nála.

Az egyenruhások tisztázták a férfi és a gyermekek személyazonosságát. Megállapították, hogy a szír állampolgár ellen május 19-e óta nemzetközi elfogatóparancs van érvényben személy elleni bűncselekmény miatt, ezért őrizetbe vették.

Gyermekeit, akiket a holland hatóság szintén tizenegy napja eltűnés miatt körözött, biztonságba helyezték - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.