Állattámadás

Halálra marcangolta gondozóját egy állatkerti tigris

A nyomozás eddigi állása szerint a 30 éves nő tragikus baleset áldozatává vált.

2017.05.30 12:06ma.hu
Fotó: AFP

Megtámadta gondozóját egy állatkerti tigris hétfőn délelőtt az angliai Hamertonban. A 33 éves Rosa King a helyszínen belehalt a sérüléseibe - írja a BBC. Az állatkert vezetősége szerint tragikus baleset történt, és a nyomozás jelenlegi állása szerint a rendőrök is úgy látják, semmi sem utal szándékosságra.

A rendőrséget délelőtt negyed 12-kor hívták az állatkertből, egy mentőhelikopter húsz perccel később szállt le a helyszínen. Délre az összes látogatót evakuálták a parkból. Az állatkert később közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy az incidens során egyetlen látogató sem volt veszélyben.

A baleset körülményeiről egyelőre keveset tudni, csak annyi biztos, hogy amikor King a kifutó területére lépett, a tigrisnek bezárva kellett volna lennie, mégis kijutott a kifutóra. A tanúk sikolyokat hallottak, majd ideges gondozókat láttak a tigriskifutó felé rohanni, akik aztán 10-15 percen át dobáltak be húst a ragadozónak.

Steve Backshall vadszakértő szerint nem meglepő, hogy az állatkerti tigrisek időnként stresszesek. A vadonban magányosan élnek, és hatalmas több ezer négyzetkilométeres területet járnak be. Az állatkertekben ehhez képest többen vannak összezárva, számukra nagyon szűk helyeken.

A Hamerton állatkert 1990 júniusában nyílt meg, a maláj tigrisek kifutóját tavaly júliusban adták át. Még 2008 októberében egy gepárd megszökött a parkból, a ragadozóra aztán egy 9 éves kisfiú talált rá, családja otthonának hátsó kertjében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.