Illegális bevándorlás

Szerb embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

Tizennyolc szír határsértőt próbált Röszkéről Nyugat-Európába vinni. Koszovóban kapták el.

2017.05.26 10:12MTI

Vádat emeltek egy szerb állampolgár ellen, aki járművébe zsúfolva 18 szír határsértőt próbált Röszke közeléből Nyugat-Európába szállítani 2015 nyarán - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

Serfőző Katalin közölte, az ügyészség a férfit az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, vagyoni haszonszerzés végett, a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja.

A vádirat szerint a férfi 2015. augusztus 26-án reggel tizennyolc szír állampolgárt vett fel Röszke közelében azért, hogy őket Nyugat-Európa felé vigye.

A vádlott 200 eurót kért személyenként a szállításért. A járművet az indulást követően röviddel a rendőrök megállították, de a vádlott kiugrott és elmenekült. A férfit később nemzetközi elfogatóparancs alapján Koszovóban fogták el.

A határsértőket a vádlott a gépkocsi rosszul szellőző rakterébe zsúfolta, a levegő hőmérséklete percek alatt meghaladta a harminc fokot, a zsúfoltság miatt mozgásra nem volt lehetőség, így az utazás a szállított személyek testi-lelki gyötrelmével járt - tudatta az ügyész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.