Bűnügy

Több száz millió forintos költségvetési csalást lepleztek le Baranyában

Az elsőszámú gyanúsított házában történelmi fegyverek és dísztárgyak egész garmadájára bukkantak, az alagsort korabeli bútorokkal, lovagi páncélokkal és pajzsokkal rendezte be.

2017.05.26 09:56MTI

Vádemelést javasol a NAV Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága tizenöt ember ellen, akik a gyanú szerint több száz millió forinttal károsították meg a költségvetést - tájékoztatta a szervezet sajtóreferense pénteken az MTI-t.

Kuperczkó Adrienn közölte: vagyonőrzéssel és munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó, tizenkét baranyai társaságból álló cégláncolat irányítóival és segítőivel szemben zárták le a nyomozást.

A kilencezer oldalas nyomozati anyagot bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás, hamis magánokirat-felhasználása és számvitel rendjének megsértése megalapozott gyanúja miatt küldik meg a Baranya Megyei Főügyészségnek - emelte ki.

A bűnszervezet fő célja az adóminimalizálás volt: munkavállalóik után az adót és a járulékot, bevételük után pedig az áfát nem fizették meg - ismertette.

Kuperczkó Adrienn felidézte: 2015 májusában a pénzügyi nyomozók több hónapos előkészítő munka után előállították és gyanúsítottként hallgatták ki a bűnszervezet tagjait. Egyszerre negyven helyszínen csaptak le a nyomozók a Terrorelhárítási Központ segítségével.

Kitért arra is, hogy a fő gyanúsítottnál tartott házkutatáskor a nyomozók történelmi fegyverek és dísztárgyak egész garmadájára bukkantak, az alagsor berendezése pedig korabeli bútorokból, lovagi páncélokból és pajzsokból állt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.