Robbanótest

Újabb világháborús bombát találtak a ferihegyi repülőtérnél

A tűzszerészeknek egy tíz kilogrammos amerikai légibombát kell elszállítaniuk a repülőtérről.

2017.05.23 11:58MTI

Újabb világháborús bomba került elő a budapesti Liszt Ferenc-repülőtér közelében. A robbanótestet elszállítják, a forgalomkorlátozást feloldották - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje kedd délelőtt az MTI-vel.

Markovics Zita azt mondta: a régi repülőgép-emlékpark területén építkezés közben került elő egy második világháborús robbanótest. A 10 kilogrammos, FRAG 20-as amerikai légibombát a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállítják - tette hozzá.

A tűzszerészi munkák idejére a 2-es terminálhoz vezető összes utat lezárták, és 200 méter sugarú körben kiürítették a területet. Ezeket a korlátozásokat feloldották.

Az egykori emlékpark területén parkolót alakítanak ki, az építkezés során múlt szerdán és hétfőn is előkerült egy-egy világháborús robbanótest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.