Illegális bevándorlás

Illegális migránsokat fogtak Békés megyében

Elek és Gyula között, a zöldhatáron gyalogolt át Romániából Magyarországra 11 külföldi. A rendőrök elfogták őket és átadták a román hatóság képviselőinek.

2017.05.13 08:56ma.hu

Illegális migránsokat fogtak el a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltség rendőrei május 12-én, háromnegyed egy körül az Elek és Gyula közötti területen. A 11 külföldi a zöldhatáron, Romániából érkezett, mindannyian iraki állampolgárnak vallották magukat. Személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök előállították őket. Meghallgatásukat követően, 2017. május 12-én 18 óra 30 perckor a rendőrség átadta őket a román hatóság képviselőinek - olvasható a rendőrség honlapján.

A gyanú szerint az illegális migránsokat egy bolgár embercsempész segítette, őt a magyar rendőrök jelzése alapján román területen fogták el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.