Átverés

16 milliárdos csalással gyanúsítják Kun-Mediátor Marcsikát

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség azzal a karcagi asszonnyal szemben, aki a Kun-Mediátor Kft. ügyvezetőjeként több száz embertől csalt ki különböző összegeket befektetési ígéretekkel.

2017.05.10 18:26ma.hu

A Karcagi Rendőrkapitányságra 2015. áprilisától kezdve több száz bejelentés érkezett arról, hogy egy pénzügyi tevékenységet folytató vállalkozás karcagi fiókjában a befektetők - a lekötési idő lejárta után - nem fértek hozzá pénzükhöz. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság először sikkasztás gyanúja miatt rendelt el nyomozást az ügyben. A nyomozóhatóság megállapította, hogy a vállalkozás felelős vezetője több mint nyolcszáz embert csapott be, irreálisan magas kamat ígéretével; a kár meghaladja a tizenhat milliárd forintot. Az asszony időközben a felelősségre vonás elől külföldre szökött, ezért ellene európai, majd nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak. A sokmilliárdos csalással gyanúsított karcagi asszonyt végül a Karib-tengeri Belize-ben fogták el 2016. december 8-án. A nőt a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai december 13-án hozták Magyarországra, a szolnoki nyomozók már másnap délután gyanúsítottként hallgatták ki őt, a bíróság pedig két nappal később elrendelte az előzetes letartóztatását. A nyomozóhatóság a napokban a nyomozást lezárta és az ötvenhatezer oldalnyi nyomozati iratot vádemelési javaslattal küldte meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség részére. A bíróság sikkasztás, csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység és számviteli rend megsértése miatt vonhatja felelősségre a 62 éves nőt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.