Bűnügy

Megdöbbentő: ájultra erőszakolták a diáklányt a buszon

A 23 éves orvostanhallgatónak esélye sem volt rá, hogy védekezzen. A támadókat halálra ítélték.

2017.05.07 18:13ma.hu

Az indiai legfelsőbb bíróság halálra ítélt négy férfit, akik 2012 decemberében Újdelhiben egy buszon megerőszakoltak és egy vasrúddal halálra vertek egy 23 éves orvostanhallgató lányt.

A fiatal nő, akit a nemi erőszak után egyszerűen kidobtak a buszból olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. A vádlottak egyike sem tanúsított megbánást a tárgyaláson - írja az MTI.

A 2012-es eset óriási felháborodást keltett Indiában: számos nagyvárosban tartottak tiltakozó megmozdulásokat, követelve a nők fokozottabb védelmét és az erőszaktevők megbüntetését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.