Guta

Csalás miatt emeltek vádat a siklósi távhőszolgáltató volt ügyvezetője ellen

A költségtérítéssel, a prémiumokkal és fiktív számlákkal is trükközött, több mint 25 millió forintos kárt okozott a társaságnak.

2017.04.28 11:45MTI

Többrendbeli csalás miatt vádat emelt a Siklósi Járási Ügyészség a város távhő- és melegvíz-szolgáltató cégének volt vezetője ellen, aki több mint 25 millió forintos kárt okozott a társaságnak - tájékoztatta a vádhatóság pénteken az MTI-t.

A Baranya Megyei Főügyészség közleménye szerint a siklósi önkormányzat által létrehozott társaságot 2009-től vezette a vádlott, aki 2010 és 2013 között 57 alkalommal összesen 1,7 millió forintot vett fel jogosulatlanul a kft.-től "hivatali, üzleti utazás költségtérítés" címén.

A vád szerint 2009 és 2013 között a vádlott összesen több mint 2,5 millió forintot vett fel szintén jogosulatlanul prémium címén úgy, hogy az ügyvezető jutalmazása a tulajdonos önkormányzat hatáskörébe tartozott - írták.

Az ügyészség kiemelte azt is, a volt ügyvezető megállapodott az ügy másodrendű vádlottjának cégével, hogy valótlan tartalmú számlákat állít ki a szolgáltatónak. A másodrendű vádlott cége 2009-től három év alatt 120 valótlan számlát állított ki, amivel csaknem 22 millió forint kárt okoztak a távhőcégnek - tették hozzá.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.