Bűnügy

Rendőrökre támadtak Sajógalgócon

Jogszerűen intézkedő rendőrökre támadt egy férfi és egy nő Sajógalgócon, a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak  bűntette miatt rendelt el nyomozást ellenük.

2017.04.26 16:33MTI

A vádhatóság tájékoztatása szerint az eset április 20-án történt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen.

A rendőrök azért mentek a pár házához, mert előzőleg a szomszédok telefonon bejelentették, hogy a férfi minden előzmény nélkül átment a lakásukba és háborgatta őket. A rendkívül zavart állapotban lévő, összefüggéstelenül beszélő férfi és nő az intézkedő rendőröket nem akarta beengedni, személyazonosságukat többszöri felszólításra sem igazolták, majd a férfi a lakás bejáratában álló egyik rendőr lábára zárta az ajtót.

Miután a járőröknek sikerült bejutniuk a lakásba közölték, hogy mindkettőjüket előállítják, majd a férfit karjainál fogva kikísérték, és mivel komoly ellenállást tanúsított, az udvaron próbálták megbilincselni. Ezt látva a nő az egyik rendőrre támadt, a karjánál fogva rángatta, majd a hátán a szolgálati kabátját megragadva próbálta elhúzni az ekkor már a földön fekvő férfi közeléből, végül felkapott egy vödör vizet és azzal fenyegetőzött, hogy leönti a rendőröket. br>
A nőre a rendőrök könnygázsprayt fújtak, majd mindkét erőszakoskodót megbilincselték és előállították.

A rendőrök az intézkedés során nem sérültek meg, az ügyészségi nyomozás az intézkedés körülményeivel kapcsolatban jelenleg rendelkezésre álló adatok elemzését követően tanúkihallgatásokkal folytatódik - írta a vádhatóság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.