Bűncselekmény

Uzsorásokat fogott el a TEK Cegléden

A férfi azzal fenyegetőzött, hogy lelövi a sértetteket, és felgyújtja a házukat.

2017.04.14 09:56MTI

Uzsora-bűncselekmény miatt fogott el a Terrorelhárítási Központ (TEK) egy ceglédi házaspárt - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

A közlemény szerint a 62 éves ceglédi H. Ferencet és 58 éves feleségét azzal gyanúsítják, hogy 2004 óta aránytalan mértékű ellenszolgáltatás fejében adtak kölcsönt rászorultaknak. A kölcsönök jelentős kamattal megnövelt összegét kérték vissza, ezzel a sértetteket és családjukat még kilátástalanabb helyzetbe sodorták.

A férfi a sértettek lelövésével, házuk felgyújtásával és más erőszakos cselekményekkel fenyegetőzött, ezért őt és feleségét a TEK műveleti egységének munkatársai csütörtökön elfogták és előállították a Ceglédi Rendőrkapitányságra.

A házkutatás során a rendőrök fegyvereket és lőszereket foglaltak le, valamint megtalálták azt a füzetet, amelyben a gyanúsítottak kimutatást vezettek az uzsorakölcsönökről.

A bíróság elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.