Bűnügy

Cigarettacsempészekkel együttműködő egykori pénzügyőrök ellen indult eljárás

Több százmillió forintnyi vámot csaltak el.

2017.04.13 23:30MTI
hirdetés

A gyanú szerint cigarettacsempészekkel működött együtt két egykori pénzügyőr, az ügyészség kezdeményezte az előzetes letartóztatásukat - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Serfőző Katalin közölte, a gyanú szerint 2015. június 14-én kettő, 2016. január 11-én pedig egy, magyar adójegy nélküli cigarettát szállító szerb kamion érkezett a röszkei határátkelőhelyre. A teherautók okmányaiban nem a dohányáru szerepelt. 2015 nyarán az egyik gyanúsított - annak ellenére, hogy ez kötelező lett volna - a kamionokat nem irányította röntgenvizsgálatra, hanem enélkül engedte be őket Magyarország területére. A gyanúsított tudott arról, hogy a teherautók cigarettát szállítanak. A dohányáru után, ha azt szabályosan bejelentették volna, 215 millió, illetve 288 millió forint vámot kellett volna fizetni.

A gyanú szerint 2016 januárjában a másik gyanúsított a kamiont - amelyről tudta, hogy valójában cigarettát szállít - nem vizsgálta át a röntgenberendezéssel, de vizsgálatot rögzített a nyilvántartásban. A cigarettaszállítmány után 710 millió forint vámot kellett volna fizetni.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az egyik gyanúsítottat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben, bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás és hivatali visszaélés bűntettével, a másikat különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás és hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntettével gyanúsítja - közölte az ügyész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.