Veszélyeztetés

Büntetőeljárást indítottak a hipós vizet kapó pápai óvodások ügyében

Az óvodásokat kórházba vitték, és bár panasz- és tünetmentesek voltak, éjszakára megfigyelésre bent tartották őket.

2017.04.12 19:22MTI

Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt büntetőeljárást indított a rendőrség a pápai óvodában kedden hipós vizet kapó óvodások ügyében - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-t.

Közleményükben a folyamatban levő nyomozás érdekeire hivatkozva csak annyit írtak: a pápai kapitányságon ismeretlen tettes ellen, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Áldozó Tamás pápai polgármester kedd este arról tájékoztatta az MTI-t, hogy tizennégy óvodás tévedésből a fertőtlenítéshez előkészített, az aljukon kevés hipót tartalmazó kancsókra rátöltött vízből kapott inni egy pápai óvodában. Miután a gyerekek jelezték, hogy nincs jó íze a víznek, a dolgozók értesítették a gyermekorvost, a mentőket és a szülőket.

Az óvodásokat kórházba vitték, és bár panasz- és tünetmentesek voltak, éjszakára megfigyelésre bent tartották őket. Az MTI szerdai megkeresésére a pápai Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő vezetősége nem nyilatkozott az óvodások állapotáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.