Bűnügy

Szerelemféltés: 56 késszúrással végzett a kétgyerekes szentendrei anyával a brutális gyilkos

A 42 éves nő holttestére a fia talált rá. A gyilkos ügyvédje azt próbálja bizonyítani, hogy védence önvédelemből ölt.

2017.04.09 14:57ma.hu

Hétfőn hoz ítéletet a bíróság K. Attila ügyében, aki a vád szerint 2015 márciusában 56 késszúrással megölte a 42 éves H. Henriettát a nő szentendrei lakásában.

Attila és Henrietta 2014 novemberében ismerkedett meg egymással. A férfi Angliában dolgozott, a kétgyerekes Henrietta pedig Szentendrén vezetett egy éttermet. Attila szerelmes lett Henriettába, de a nő nem viszonozta az érzelmeit. A férfi végül addig nyaggatta, míg belement egy találkozóba.

A végzetes éjszakán a nő és két gyermeke este 10 óra után értek haza. Egy órával később megérkezett a férfi is egy ajándékba vitt késsel - írja a Bors. A találkozó hamar vitába fulladt, mire a férfi előkapta a kést, és többször az áldozatába szúrta. Ezután elmenekült a helyszínről és megpróbált véget vetni az életének, de nem sikerült neki.

A nőre vérbe fagyva talált rá a szomszéd szobában lévő fia, aki fültanúja volt a veszekedésnek.

K. Attila férfi védője azt próbálja bizonyítani, hogy védence önvédelemből szúrta le Henriettát. Ha a férfit bűnösnek találják, tíztől húsz évig, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.