Honvédelem

Elszállították a Hajdú-Bihar megyében talált robbanótestet

Az előkerült szovjet gyártmányú 120 milliméteres aknavetőgránát kilőtt állapotú, a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították.

2017.04.04 14:45MTI

Elszállították a Hajdú-Bihar megyében, Nyíradony közelében útfelújítási munkálatok közben előkerült világháborús robbanótestet - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje kedden kora délután az MTI-vel.

Markovics Zita korábban elmondta: a 471-es főúton Aradványpuszta és Nyíradony között került elő a feltételezett robbanótest. A rendőrség a tűzszerészi munkálatok idejére 400 méter hosszan lezárta és kiürítette az útszakaszt. A kiürítés ötven embert érintett, köztük a munkásokat és a közeli autószerviz dolgozóit.

A zárást mostanra feloldották. Az előkerült szovjet gyártmányú 120 milliméteres aknavetőgránát kilőtt állapotú, a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították - tudatta a kommunikációs tiszt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.